Καλώς ήλθατε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Σύρος, το όνομα προέρχεται από τη φοινικική λέξη Oswras που σημαίνει ευτυχισμένη

Η Σύρος σας περιμένει

 Η Ερμούπολη είναι γεμάτη εντυπωσιακά αρχοντικά. Πιο φημισμένο το εμβληματικό το Δημαρχείο, έργο του Έρνεστ Τσίλερ, στην Πλατεία Μιαούλη, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τις αριστουργηματικές τοιχογραφίες στα ταβάνια. Εκεί στεγάζεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερμούπολης (με σημαντικότερα εκθέματα τα ευρήματα προερχόμενα από τον οικισμό της Χαλανδριανής, που χρονολογούνται την 3η χιλιετία π.Χ). Δείτε επίσης το Θέατρο Απόλλων, κτίσμα του 1862 που θεωρείται μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, με πλούσιες τοιχογραφίες με τις μορφές γνωστών Ευρωπαίων συνθετών.

Καστρί

Σε απόσταση 45 περίπου λεπτών από τη Χαλανδριανή ανακαλύφθηκε ένας προϊστορικός οικισμός από τα τέλη της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου ΙΙ που καλύπτει μια έκταση 3,5 – 5 στρέμματα.

Μουσείο Μαρκου Βαμβακάρη

Η ιδέα για τη δημιουργία του είχε συλληφθεί από παλιά, όταν δόθηκε το όνομά του σε ένα δρόμο της Απάνω Χώρας και το 1987 επανήλθε στο προσκήνιο, όταν διαμορφώθηκε και η ομώνυμη πλατεία με την προτομή του με σκοπό να τιμήσει το μεγάλο τροβαδούρο και μουσικοσυνθέτη, που γεννήθηκε στην Άνω Σύρο το 1905 και ο οποίος έγινε γνωστός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα ρεμπέτικα τραγούδια του, ιδίως με την«Φραγκοσυριανή».

Θέατρο Απόλλων

Το Θέατρο «Απόλλων» αποτελεί έμβλημα της Ερμούπολης και συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της. Η πόλη, δημιούργημα των προσφύγων των αρχών του 19ου αιώνα, αποτέλεσε ένα κοινωνικό, οικονομικό και αρχιτεκτονικό θαύμα, με εκρηκτική για την εποχή πνευματική κίνηση και ακτινοβολία.

Εκκλησία Αγίου Νικολάου
Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Δημαρχείο Σύρου
Ινστιτούτο Κυβέλη
Μονή Καπουτσίνων
Έκθεση παραδοσιακών Επαγγελμάτων
Εκκλησιαστικό μουσείο
Άγιος Στέφανος
Βιομηχανικό Μουσείο

Κίνι

Αγκαθωπές

Αχλάδι

Αζόλιμνος

Δελφίνι

Φάμπρικα

Φοίνικας

Γαλησσάς

Κόκκινα

Κόμιτο

Λία

Λοτός

Μέγας Γυαλός

Σαντορινιοί

Βάρη

Σας ευχόμαστε μια υπέροχη διαμονή μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

για να παρετε καλυτερη προσφορα

Oro Luxury Suites

Δρόμος Κινίου. Σύρος, ΤΚ 84100

Μόλις 45 μέτρα από την παραλία

Contact Info

orosuitessyros@gmail.com
+30 2281079994
+30 6974447301
+30 6974447302

Καντε κρατηση δωματιου σημερα

Pin It on Pinterest

Share This